Spel är en utav de roligaste sysselsättningarna – det är nog de flesta beredda på att hålla med om. Vissa människor har så pass mycket tur att de inte bara får spela på fritiden, utan till och med jobba med att spela.

7686419-play-smartphone-shows-internet-recreation-and-entertainment

I tidigare inlägg på den här sajten kan man läsa om att många har spel som ett roligt fritidsintresse.

”Spel över lag, oavsett om man spelar i grupp eller på egen hand framför datorn, är ett riktigt roligt intresse, och många ägnar sig åt det så ofta det bara går.” Läs mer.

Jobba med att spela spel

Men det finns faktiskt dem som har spel som mer än ett intresse och till och med har det som ett jobb. I Metro kan man läsa om att det nystartade ordspelet Wordbolt, som finns i mobilen, nu anställer en person vars främsta arbetsuppgift kommer vara att spela spelet i sin Iphone. Personen ska dels slumpa motståndare, men den väntas även komma på roliga funktioner och förbättringar som ska göra spelet bättre. Till en början kommer jobbet att vara en deltidstjänst men det finns möjlighet att man slutligen får jobba med det på heltid.

Måste vara snabb

Den som får anställningen som professionell spelare måste vara snabb på att skriva i telefonen. Hen måste även ha ett intresse för spel och spela mycket i mobilen sedan innan. En som sökt tjänsten redan är Nina Gustafsson som går sista året på gymnasiet. Hon sökte jobbet för att hon väldigt gärna vill kunna tjäna lite extra pengar på något som hon tycker är oerhört kul, nämligen att spela spel.

Comments are closed.