Whisky är speciellt: man kan smutta på en god singel malt i sin ensamhet, eller avnjuta en gammal Mackinlay´s Rare Old Highland Malt med goda vänner över ett parti black jack. 

Whisky har vi hört är bra till många saker: lindrar förkylning, att vi ska ta en shot varje morgon när vi är i exotiska länder för att hålla magen friskt, perfekt present att ge bort till alla över 18 år, eller varför inte frosta av vingar på SAS-plan med hjälp av denna dryck? Men, det bästa är nog att bara luta sig tillbaka i sin favoritfotölj och sitta med en gammal goding i sin hand.

 Svensk, Skotsk eller Amerikansk

Smaken är delad och alla har vi våra favoriter. Sverige kommer mer och mer in på spelfältet och har ett tiotal destillerier att locka med. Mackmyra är en goding att ge bort till en lite yngre publik; perfekt i examenspresent. När det kommer till landet USA och deras whiskyproduktion är det bourbon som det tillverkas mest av. EN blandning av vete, råg, korn och över 51% majs. Kommer man över 80% blir det corn whisky. När det kommer till den Skotska whiskyn finns det tre huvudtyper: grain-, malt- och blendet whisky. Vill man ah en lite mildare whisky är det en Irländsk man ska inhandla. Detta då man i Skottland bara destillerar två gånger, istället för tre och att man använder torv. En rolig nyhet är att den Japanska whiskyn har hittat till den Svenska marknaden och om du befinner dig nära ett systembolag kan du kolla om det finns Suntory i deras sortiment.

Whisky, poker och cigarr

Denna trio är ingredienserna för en lyckad kväll. Antingen om du sitter själv och spelar nätpoker på Casinoeuro och vill skapa stämning med ett glas Vermont och fira med en kubansk rackare, eller om du har vännerna över och ni går all-in för en helkväll med egna pokermarker, nya kortlekar och en låda full av cigarrer i olika smaker. För att krydda kvällen kan du införa lite gin i glasen och blanda till en fantastisk Black Hawk:

  • 4 cl Gin
  • 2 cl Whisky
  • Rör ner med is. Om den är för mild för er smak är det bara att vända på ingredienserna så det blir mer Whisky än Gin.

Comments are closed.